24. фебруар 2012.

Warhammer 40k: 25 godina Orkova u svemiru

Robert Lamb, tor.com

Ove subote Warhammer 40k puni 25 godina, što je prilično bitna stvar ako ste muškarac između 13 i 60 godina koji voli SF nasilje i slatki, zavodljiv miris akrilnih boja.

Dotična franšiza je nastala 1987. godine kao SF verzija Games Workshop-ove stone ratne igre Warhammer. Od tada je strpljivo usisavala naučnofantastične uticaje da bi na kraju postala jedinstveni mračan svet koji se danas proteže preko kolosalnog broja romana, video igara i, naravno, armija malih vojnika.

Odrastao sam farbajući figurice i igrajući se ratnih igara sa mojim ocem, pa tako Games Workshop ima posebno mesto u mom srcu. Ali oni me ne plaćaju da razmišljam, oni me plaćaju da se bavim naukom. Dakle, za vaš užitak, predstavljam vam pet razloga zašto bismo morali biti zahvalni na Warhammer 40k univerzumu.

1. Ništa ne impresionira dame kao dobro ofarbani olovni vojnik od dva i po centimetra
Da, svi volimo da se šalimo na račun purity seals-a Svemirskih Mariniaca ili kako Eldari trpe penale ako žensko uđe u klub tokom partije. Ali šta nam govori teorija evolucije? Kako se ispostavlja, strpljenje i posvećenost potrebni da se detaljno oboji Ultramarines Librarian govori potencijalnoj ženki da hobista te veštine može iskoristiti za hvatanje hrane ili nalaženje isplativog zaposlenja. Da citiram evolutivnog psihologa Džefrija Milera: "Najneverovatnije mogućnosti ljudskog uma su poput paunovog repa: to su alati za udvaranje, razvijeni da privuku i zabave seksualne partnere". Kao što ptice prave svoja gnezda od raznolikog žbunja, tako i Warhammer entuzijasti privlače ženskinje ručno ofarbanom armijom od 2,000 Svemirskih Marinaca.

2. Koliko god danas voleli 

Нема коментара:

Постави коментар