24. фебруар 2012.

Warhammer 40k: Bjorn the Fell-Handed

Bjorn za vreme Paljenja Prospera,
tokom Horusove jeresi.
Bjorn the Fell-Handed je Prečasni drednot oznake V i bivši poglavar Svemirskih vukova. Najstariji je živi svemirski marinac u Imperijumu. Borio se u Velikom krstaškom pohodu i Horusovoj jeresi pre 10,000 zemaljskih godina.

Pre nego što je njegova svest pothranjena u Drednota, Bjorn  se u Velikom krstaškom pohodu  borio rame uz rame sa Lemanom Rusom, primarhom Svemirskih vukova, i prisustvovao je ustoličavanju Cara na Zlatni presto. Bjorn je bio član Tra, treće čete Vukova Fenrisa (Vlka Fenryka) gde je služio pod Jarlom Ogvai Helmšrotom. Hladan i tih, Bjorn je osetio borbu u mnogim krvavim kampanjama poput Paljenja Prospera i Olamske tišine.

Po završetku Horusove jeresi, Bjorn je stremio ka obnovi Imperijuma sa tolikim žarom i posvećenošću da ga je Leman Rus uzvisio na mesto člana svoje lične pratnje. Međutim, on je bio jedini član Vučje garde koji je ostavljen kada je Rus otišao u Oko terora, i Bjorn do danas nije prevazišao osećaj napuštanja i gorčine koji ga prati od tog trenutka.

Bjorn kao drednot, u Odbrani Očnjaka
na Fenrisu.
Posle Rusovog nestanka, Bjorn je postao primarh Svemirskih vukova, postavši novi Veliki vuk. Njegova junačka vojna karijera kao vođe Vukova završila se napadom na jednu tvrđavu na kraju 31. milenijuma, kada je zadobio rane izvan moći njegovih apotekara. Da bi se sačuvao Bjornov život, njegovo osakaćeno i oduzeto telo transplatirano je u jedan od drednota Svemirskih vukova. Tokom sledećih pet stotina godina, Bjorn je ostao udarna sila svake bitke. Ipak, na kraju su godine konačno počele da sustižu besmrtnog ratnika i on je sve više i više vremena provodio u hibernaciji. Sada se budi tek svakih nekoliko hiljada godina, ili u slučaju da Poglavlje zahteva njegove sposobnosti i borbenu mudrost. Budi se i na početku svakog stoleća da bi sedeo na zaglavlju tokom Velike gozbe, gde se svojoj Braći pripoveda o svojim podvizima i pobedama. Bjorn the Fell-handed Vukovima predstavlja neprekinutu vezu sa njihovom slavnom prošlošću, i slavljen je gotovo kao i sam Leman Rus.

Bjorn je svoj nadimak (Fell-handed, "pala ruka") delimično zadobio zbog korišćenja lightning clawa kao svog glavnog hladnog oružja, ali pravi razlog se zbio tokom Paljenja Prospera. Prospero je bio matični svet Hiljadu sinova, odmetnute i izdajničke Legije koja se priklonila gospodaru Horusu. Tokom sukoba i uništavanja planete, Bjornova leva ruka bila je iskvarena od psihičkog udara jednog čarobnjaka Hiljadu sinova koga je upravo ubio u bici. Kako mu se ruka sve više kvarila, skjald Kasper Hauzer ju je odsekao, time spasivši Bjornu život.

GW model Bjorna kao drednota.

Нема коментара:

Постави коментар